blog-image

August 9, 2019

Koeriersbedrijf beginnen

Het aantal koeriers in Nederland blijft groeien en aangezien de vraag ook blijft groeien, is dit ook hard nodig. Er zijn vele voordelen aan het werk als koerier. Zo is het bijvoorbeeld een groot voordeel dat u zelf de werktijden kunt bepalen en u werkt met veel zelfstandigheid. Vindt u het lastig om aan opdrachten te komen? In dat geval kan ServiceRight Koeriers de uitkomst bieden. Dagelijks krijgen wij veel aanvragen binnen en deze opdrachten zetten wij altijd weg bij één van onze koeriers. Zo helpen we elkaar om te groeien en de klanten tevreden te houden!

Heeft u interesse om koerier te worden? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken

Koerier worden

Wat heb je nodig om een eigen koeriersdienst te starten?

Het belangrijkste wat u nodig heeft om een eigen koeriersdienst te starten is een rijbewijs. Dit kan gaan om een AM, B of C rijbewijs. Het is afhankelijk van wat u wilt vervoeren welk rijbewijs u precies nodig heeft. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld fietskoerier te worden. In dit geval heeft u geen rijbewijs nodig, maar alleen een fiets. U kunt uzelf zo snel verplaatsen en dat is een voordeel als er een koerier nodig is binnen een bepaalde stad!

Als koerier is het belangrijk dat u makkelijk bent in de omgang en dat u vriendelijk bent tegen de klanten. U bent immers het gezicht van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om zowel Nederlands als Engels te spreken. Ook als u enkel in Nederland actief bent als koerier, zijn er alsnog vaak klanten die enkel Engels spreken en om de zending tot een succes te maken, moet u goed kunnen communiceren met de klanten.

Naast een rijbewijs is het ook noodzakelijk dat u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de belastingdienst. Zodra u bent ingeschreven bij deze instanties, kunt u ook direct een verzekering aanvragen. Het is belangrijk om u als koerier goed te verzekeren zodat als er iets gebeurd, u niet in de problemen komt en u het bedrijf gelijk moet opzeggen. Het is in elk geval aan te raden om een vervoerdersaansprakelijkheid en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Het voordeel van een eigen koeriersdienst starten is dat er geen opleiding vereist is. U hoeft hier geen extra opleidingen of cursussen voor te volgen. Daarnaast heeft u veel vrijheid en zelfstandigheid. 

Heb ik dan verder geen vergunningen nodig om koerier te worden? Jawel, het is wel belangrijk om een aantal vergunningen te bezitten. Wanneer u ladingen wilt vervoeren die meer dan 500 kilo wegen, is het noodzakelijk om een eurovergunning aan te vragen. Aangezien veel transport zwaarder is dan 500 kilo, is het aan te raden om deze vergunning aan te vragen. Wanneer u ervoor kiest om alleen kleine pakketten te vervoeren, zijn er ook zeker mogelijkheden. Wij krijgen namelijk ook veel aanvragen voor kleinere pakketten zoals belangrijke brieven en/of medicijnen. Bij ladingen onder de 500 kilo is het niet nodig om een vergunning te bezitten. 

Wanneer u kiest om ook gevaarlijke stoffen te vervoeren, dient u ook in het bezit te zijn van een ADR. Wilt u daarnaast ook in het buitenland vervoeren? Dan dient u ook een CEMT-vergunning aan te vragen. Het is mogelijk om deze vergunningen aan te vragen bij het NIWO. Bekijk dus van te voren goed wat voor transport u wilt uitvoeren om zo de bijbehorende vergunningen aan te vragen. ServiceRight Koeriers werkt alleen met koeriers die de juiste vergunningen bezitten om de klant te voorzien van het beste transport.

Als laatst is het belangrijk om in het bezit te zijn van een eigen auto en/of bestelwagen. Voor de kleinere pakketten voldoet vaak een eigen auto al, maar voor de grote pakketten is het vaak noodzakelijk om een bestelwagen te bezitten. Om te voorkomen dat u vaak nee moet zeggen tegen opdrachten, is het aan te raden direct een bestelwagen aan te schaffen. 

Hoe kan ik groeien tot een groot koeriersbedrijf?

Als koerier kun je je aansluiten bij ServiceRight Koeriers. De koeriersopdrachten die bij ons binnenkomen, zetten wij door naar de koeriers die zijn aangesloten bij ServiceRight Koeriers. Hierdoor krijg je meer opdrachten en dit biedt de mogelijkheid om te groeien tot een groot koeriersbedrijf. Hoe meer vergunningen u bezit, hoe vaker wij u kunnen inzetten voor verschillende opdrachten. Zo zorgen we er voor dat u kunt groeien tot een groot koeriersbedrijf. Naast bijvoorbeeld kleine pakketten bezorgen, is het ook handig om u in te zetten als volledige verhuisservice of het vervoeren van bijvoorbeeld scooters.

Daarnaast is het handig om op uw bestelwagen reclame te maken voor uw eigen bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld de bedrijfsnaam op uw bestelwagen laten plakken, zodat u zichtbaar bent voor de omgeving. 

Koerier worden

Hoe kom ik aan klanten voor mijn eigen koeriersbedrijf?

Zodra alles is geregeld en u echt kunt starten met de activiteiten als koerier, merken we dat veel koeriers het vaak lastig vinden om aan klanten te komen. Het is handig als u zelf al een netwerk heeft met wellicht een paar opdrachtgevers waar u alvast kunt starten. Wanneer u eenmaal een aantal opdrachtgevers heeft die u regelmatig inhuren, is het ook makkelijker om uit te breiden. 

Wij helpen u graag aan klanten voor uw eigen koeriersbedrijf. Zodra u zich aansluit bij ServiceRight Koeriers als koerier, kunt u mee profiteren van de verschillende marketing activiteiten die wij uitvoeren. Zo hoeft u zich alleen druk te maken om het vervoeren van de pakketten in plaats van de marketing eromheen. Dit doen wij voor u! De opdrachten die wij binnen halen, zetten wij weg bij de koeriers die zijn aangesloten bij ServiceRight Koeriers.

Bent u overtuigd en wilt u graag koerier worden voor ServiceRight Koeriers? Vraag dan nu meer informatie op of meld u direct aan via het contactformulier. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om het vervolg te bespreken.